Over ons

TransTec is een vervoerkundig adviesbureau met verstand van en hart voor het openbaar vervoer. TransTec biedt kennis, onderzoek, advies en ondersteuning aan overheden, vervoerbedrijven en instellingen. Vanuit onze expertise komen we tot integrale vervoeroplossingen die werken in de praktijk. Daarbij is altijd oog voor de betekenis van oplossingen voor de reiziger én de samenleving. 

Beter OV

TransTec adviseert haar klanten met hoogwaardige vervoerkundige kennis en OV-expertise. Met haar adviezen versterkt TransTec de positie van haar opdrachtgevers in het complexe krachtenveld in de wereld van het openbaar vervoer. Op deze manier werkt TransTec aan een beter OV.

Integraal vervoerkundige aanpak

TransTec gelooft dat het Openbaar Vervoer in Nederland beter wordt door het toepassen van vervoerconcepten die vanuit multidisciplinaire kennisgebieden tot stand zijn gekomen. De vervoerplannen en adviezen van TransTec kenmerken zich door een integraal perspectief en een duidelijk vakinhoudelijke pragmatiek. Zo zet TransTec gespecialiseerde kennis effectief in voor concreet resultaat in de praktijk.

Kernwaarden

TransTec heeft de volgende kernwaarden hoog in het vaandel staan: vakmanschap, passie en betrokkenheid, enthousiasme, respect en integriteit. 

 

•     TransTec staat voor vakmanschap en beschikt over hoogwaardige kennis en vaardigheden.

•     TransTec heeft passie en is betrokken en zet een stap verder waar een ander stopt.

•     TransTec is enthousiast, waardoor positief meegedacht wordt en opdrachtgevers geïnspireerd en verrast worden. 

•     TransTec toont respect voor andermans ideeën en wensen en begrijpt standpunten en situaties.

•     TransTec werkt integer, geeft adequaat en zorgvuldig advies en neemt verantwoordelijkheid voor eigen handelen. 

 


Werkvelden

 

TransTec houdt zich bezig met alle vormen van openbaar vervoer: bus, tram, metro, light rail, trein, ­people mover en waterbus. Daarbij ­onderscheiden we de volgende ­werkvelden:

  • Beleid en strategie
  • Aanbesteding en concessies
  • Exploitatie en marketing
  • Onderwijs en training

 

Lees meer

Projecten

 

Binnen de werkvelden waarin TransTec Adviseurs actief is, heeft het door de jaren heen tientallen projecten succesvol afgerond naar grote tevredenheid van diverse opdrachtgevers. Via de onderstaande link vindt u een selectie van onze projecten, opdrachtgevers en adviezen.    

 

 

Lees meer

Uitgelicht

 

In landelijk Nederland vindt er een verschuiving in het OV aanbod plaats. De reguliere lijnbus verdwijnt daar steeds vaker uit het straatbeeld, omdat OV-autoriteiten overstappen van een aanbodgericht systeem naar een vraagafhankelijk systeem. De leefbaarheid op het platteland zou hiermee worden aangetast, maar is deze bezorgdheid terecht? 

 

Lees meer